11.01.2015

Orecchiette fatte a mano ...Handmade pasta 手作りパスタ(オレキエッテ)に挑戦!

プーリア州特有のパスタ、と言えばオレキエッテ!!
今日は、無謀にもw手打ちオレキエッテに挑戦してみました^^
Orecchiette, a kinda pasta, is typical and traditional in Puglia.
Today I've tried recklessly cooking handmade orecchiette.


まずは生地作り。デュラム小麦粉とお湯、オリーブオイル、塩でこねこねします。
I mixed durum wheat flour, hot water, olive oil and some salt.

それから、約2時間生地を寝かします。
Then I put it in the fridge for about 2 hours.

生地を寝かした後、パスタを成形します。
After 2 hours, I formed pasta.


いよいよパスタを茹でます。
Then, I boiled these pasta.

\(^o^)/完成〜!!!
I made it !!!!!
デザートは柿です。柿はイタリアでもカキcachi(笑)と言います。
Persimmon, kaki, for dessert. Japanese kaki 柿 is called 'cachi' as well in Italy. XD

今日は徹底してPuglia dinnerに拘りました!
ワインはプリミティーボ、フレッシュなモッツァレラチーズ、
それからリコッタチーズのパスタソース(˘◡˘)♥︎
I've chosen wine primitivo, typical red wine in Puglia,
Fresh mozzarella cheese and pasta sauce with ricotta cheese.

肝心のお味は。。???
How is the taste?...that's the thing!

おいしーーーーーーーーーーい(´∀`●) もちもちの食感♥︎
意外と簡単にトライできました。また作ろうっと(笑)
That's delicious !!!!!...with a soft and glutinous texture.
It was unexpectedly easy to cook. I'll do it again. :D

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